Aktuella bilder 2021

Aktuella bilder


Här presenteras ett urval av årets bilder 2021 på kolonin, efterhand byggs galleriet upp med  bilder från

åren som gått, och presenteras i undersidor på menyn. För att undanröja eventuella tveksamheter, hittar ni här en länk till datainspektionen, gällande hantering av bilder på internet. Naturligtvis gäller samtycke vid fotografering av kommande arrangemang, där människor i föreningen förekommer på bild. Om någon inte önskar medverka, kommer inga bilder att tas.

Årsmöte 15 maj 2021

Ett vått och kyligt årsmöte 2021, kaffet värmde gott.(©) bild: Jörgen Gucco Sundelin

Grillafton 28 maj 2021

Årets första grillafton med god uppslutning av medlemmar denna milda försommarkväll. Dessutom två grillmästare vid grillen som utspisade korv med bröd och kolonikatten Gösta.


 

(©) bild: Jörgen Gucco Sundelin

Vårmöte och arbetsdag 19 juni 2021

Vårmöte och arbetsdag i hällregn, trots omständigheterna en fin sommardag med god uppslutning


 

(©) bild: Anette Lissen Sjödin

Gåbingo 31 juli 2021

Gåbingo och nygjorda våfflor med grädde och sylt,

ett mycket uppskattat intiativ som lockade både vuxna och barn denna strålande sommardag.


 

(©) bild: Helene Andersson

Besök av Sundsvalls trädgårdsförening 2021

Igår kom Sundsvalls trädgårdsförening till vår koloni. Till att börja med fick dom 34 gästerna höra lite historik från förr till nutid. Samt om vår fina gemenskap och om alla vår verksamhet,med styrelsen, underhållsgruppen och övriga grupper som får det att fungera året runt. Och jag vill speciellt, tacka Helena Östman, Anna-Carin Nyhlen och Helene Andersson som berättade så personligt och trevligt om sina trädgårdar . Passar även på att tacka Mary Maria Jönsson och Maria Lindberg som visade gästerna vägen upp till parkeringen. Vid kaffet efter vandringen runt i hela området så uppskattade gästerna att läsa i vår Koloni bok . Tack för lånet, Jennie Stensdotter, Lena Jokinen, Carina Andersson och Mary Maria Jönsson. Varmt tack alla inblandade som fick det att fungera igår kväll. Sundsvalls trädgårdsförening var supernöjd med besöket i vårt charmiga koloniområde

(©) bild: Anette Lissen Sjödin


Lyslördag 28 augusti 2021

Så var helgen över men jag kommer att minnas vår Lyslördag med ett leende. Många förberedelser och vi spånar alltid på olika ideer varje år i vår Trivselgrupp. Vi började årets festligheter med en 5-kamp som alla gick inför helhjärtat för och det blev många skratt. Lotter såldes i början av kvällen, med många bra priser som drogs senare på kvällen. Vi bjöd på en buffe, med potatisgratäng, fläskfile, kyckling och allehanda tillbehör. Goda smaker tillsammans, som jag tror alla tyckte om. Vid en liten paus efter maten gick "gästerna" och tände sina marschaller vid sin egen stuga. Sedan smakade kaffe och tårta gott. Mörkret sänkte sig sakta och då var det dags för hela gänget att vandra runt i området och det blev stopp i min berså för lite gott att dricka, samt snacks om man ville. Den här ljusvandringen är alltid något jag ser fram emot, så vackert när dom tända ljusen visar vägen på vandringen och vet ni, vi såg sjärnor på himlen. Magiskt. Vandringen fortsatte så småningom till klubbhuset, där kvällen fortsatte med många glada skratt och gemyt. En del av grenarna vid 5-kampen. Vill inte avslöja för mycket vad vi gjorde. Kan ju hända att det blir någon mer 5-kamp framöver med min familj eller goa vänner. Alla hejade entusiastiskt på deltagarna Vid en gren skulle man kasta bouleklot mot en sten i uppförsbacke. Svårare än man kan tro, flera prickade stenen, men klotet rullade sakta och lite förargligt tillbaka. ( En gren kan jag avslöja) Alla var indelade i olika lag och det är så roligt när man ser att alla tycker det är kul. Den glädjen är smittsamt härlig. Här ser vi det fantastiska lag 1 och domaren till höger.


(©) Text och bild: Anette Lissen Sjödin


Lyslördag 28 augusti 2021

(©) bild: Barbro Lundell

Arbetsdag och höstmöte september 2021

Arbetsdag och höstmöte 18 september 2021. En mild och vacker höstdag, med regnmoln som  snabbt passerade och god uppslutning av medlemmar, gjorde arbetsdagen nöjsam och trevlig. Höstmötet kunde efter lättade restriktioner hållas inomhus, vilket var skönt då temperaturen ändå kröp ner mot tolv grader.


(©) Bild: Jörgen Gucco Sundelin